Votiefhoofd van albast, stucwerk en bitumen
Wadi Bayhan, 1e eeuw BC – 30,2×18,2×17,3 cm.

Leren door kunst

schoolproject

Ontmoetingen tussen Oost en West door de ogen van een kind / jonge volwassene.

Samenwerking met de Pontes Goese Lyceum en een schoolklas in Jemen (SANAA): onderwijs waarin de uitwisseling van kunst en cultuur uitdagingen zijn. En waarin beide schoolklassen zich onderdompelen in het land, een stukje culturele geschiedenis en de samenleving, door korte – experimentele kunstfilms / sculpturen / poëzie / tekeningen te maken en het schrijven van brieven.
Gastcolleges worden gegeven door vluchtelingen uit Jemen, waaronder de professor, dichter, schrijver en literaire geleerde Saeed al-Gariri en Ingrid van de Linde.
Het resultaat wordt gepresenteerd in een afzonderlijke tentoonstelling in Goes en/of online op deze website.

Foto’s van de klas van lerares Mireille HENENAAR | Pontes College Goese Lyceum: brieven voor kinderen in Jemen.

Votief Stele / Stenen tafel met Sabaïsche Inscriptie geadresseerd aan de maangod Almaqah en rechts: de tempel van Awwān | Marib, ook bekend als de Mahram Bilqis.

Prehistorische handafdrukken, Hadhramaut Regio

Gastcollege door Ingrid van de Linde; een reis door de geschiedenis van het land Yemen, ooit bekend als de Arabia Felix, en haar eigen reiservaringen door Jemen.

PROJECT TEAM | SPONSORS | CONTACTFORMULIER
E:  infochildrenofyemen@gmail.com | W: childrenofyemen.org

(c)2021 Kinderen van Jemen – alle rechten voorbehouden aan de auteur.   |   Websiteontwerp door Ingrid van de Linde – in samenwerking met  Mediator Media